fredag 15 augusti 2014

Boken om Old Touch

-Man borde göra en tjock bok om den här underbara butiken, fatta hur många historier som finns bakom alla saker här inne. Det började som en av de där idéerna man får när man är peppad som sen oftast inte blir av.

Något år senare hade vi en lugn period på jobbet och fick för oss att för en gångs skull genomföra den där idén.

Old Touch låg nära vårt dåvarande kontor på Västmannagatan så det var enkelt att springa över dit och intervjua ägarinnan i timmar. Hjalmar Delehag skrev och skrev om alla sakers historier och jag tänkte på vilka stylister och fotografer som skulle passa. Att göra boken var också just en ursäkt att få kontakta och jobba ihop med några av Sveriges bästa kreatörer. Många var stamkunder och det visade sig att det var lättare än jag trott att få ja. Alla verkade de älska Old Touch och det fanns obegränsat med rekvisita och kläder att använda till bilderna.

En tid innan hade jag hjälpt ett produktionsbolag med en grafisk identitet mot att de skulle trycka en bok till mig istället för arvode. Jag tror inte de väntade sig att jag skulle ta dem på orden men ett löfte är ett löfte och de tryckte 1000 exemplar som överenskommet. Allt papper, repro och emballage fick vi genom sponsorer efter ihärdigt ringande och tjatande. Birgitta Gardner som äger Old Touch var rörd till tårar och kanske även lite förvånad över all uppståndelse och att vi gjorde allt detta om hennes lilla butik.

Så här i efterhand inser jag att det var det ett helt galet projekt men samtidigt en av de roligaste saker jag varit med om.

Man kan köpa boken på Adlibrishär eller i butiken.

Lite press som finns online: Nöjesguiden, DN på Stan, Rodeo s51. Även Elle, DV Mode, Cap & Design, Tidningen Form mfl. skrev om den. Har sparat alla klipp någonstans.


Av Camilla Ödmo och Emil Larsson (foto). 
av Camilla Ödmo och Emil Larsson (foto). 

av Martin Bergström och Henrik Bonnevier (foto). 

Gammalt fotografi från utomhusbadet i Mölle.
av Lisa Rydell och Andreas Ackerup (foto).

av Julia Hetta (foto).


av Naomi Itkes och Magnus Magnusson (foto).av Jane Howard och Patrik Sehlstedt (foto).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar