söndag 27 februari 2011

Bilporr

Ann-Sofie Backs nya är inspirerad av bilindustrin. Geni igen och igen.onsdag 23 februari 2011

Plakativ

Igår fick jag lära mig ett nytt ord av duktiga reklam-mannen Jacob Nelson. Det betyder ungefär frapperande, fängslande, grann, iögonfallande, något som fångar ögat, påfallande, slående, synlig, "catchy". Ett mycket bra ord som jag lätt ska börja använda. Tycker att den här postern från Bauhausmuséet är plakativ. Den är riktig, äkta, handscreenad (?) och hänger hemma hos Gösta Wessel, avund. Bilden har jag snott från Jonas Banker.

International Jetset

Fint formgivet av Experimental Jetset.

måndag 21 februari 2011

Pausbild

Sitter i guldäggsjuryn till på onsdag och tills dess händer det tyvärr inte så mycket här på äpplet.

söndag 20 februari 2011

Bananas

Känner mig fånigt blödig idag, jobbar en hel söndag och saknar mina små bananer.

lördag 19 februari 2011

På skidor

Man vet vad man gör när man mailar en sån här bild till mig. Önskar att det var jag, på skidor. Johan Björkegren är en av de bästa och han fler fina bilder på sin hemsida, titta under artwork. Ångrar fortfarande att jag inte köpte en tavla när han hade utställning på Galleri Kleerup.

onsdag 16 februari 2011

Kvadratdesign

Rydellskan har väldigt många fina böcker på sitt kontor. Idag blev jag helt besatt av dessa ursnygga:
måndag 14 februari 2011

Ett filmäpple

Det är ju alla hjärtans dag idag så jag firar med världens finaste kärleksfilm, En kärlekshistoria av Roy Andersson.

fredag 11 februari 2011

More is more

Ett år sedan Alexander McQueen dog. Nedan några favoriter jag sparat.


Emilie Mottet

Fick ett mail av här om dagen med ett äpple som visslar. Det var från Emilie som praktiserade hos mig på TBWA när jag jobbade där för en massa år sedan. En hel del har hänt sedan dess visade det sig. Spana in hennes illustrationer här eller på hennes blogg, en alldeles egen Emilie-värld med sköna figurer.

Slit och släng ART

We make carpets gör mattor av allt möjligt, här är en pastellig av plastgafflar som jag gillar.

torsdag 10 februari 2011

Kaninorama

Lite som Bat For Lashes Whats a girl to do-video goes goth. Fin bild av Christina Hachatryan.onsdag 9 februari 2011

Portrait of the day

Dennis ska lägga upp ett porträtt varje dag på sin nya blogg http://denniseriksson.wordpress.com/. Först ut är ett på designlegenden Henrik Walse, sjukt likt.

Prada + Ratatat

När man ser filmen så är det bara att kapitulera, bästa modekampanjen i vår. Bara låten Mirando av Ratatat! Och dans, älskar dans!

PS. Den kapas i vissa webbläsare, vet inte varför? Kolla youtube istället.

tisdag 8 februari 2011

Lyssna på Kolla!-samtal ikväll

Hoppas jag kan gå. Gillar nya Kolla!-formen av Susanna Nygren Barrett.

Min typ av mobil

Kan inte få nog av Polyhedron! Kolla Clara von Zweigbergks mobil Themis för Artecnica. Gillar så mycket! Ett annat exempel på bra polyhedra-design är logotypen för tv-priset Kristallen av New (numera Sandberg & Timonen), gillar den med.


söndag 6 februari 2011

Return of the pappers-Rodeo

På onsdag är det releasefest för nya Rodeo. Den ska enligt ryktet vara av modell coffee table book och komma ut två gånger per år. Omslagen ser lovande ut (gillar huvudet) så det ska bli kul att se hur slipade Ad-duon Sakari Paananen och Anton Grahnström behandlat inlagan. Sakari har gjort tidningsform tidigare, läs om det här. Om jag fattat rätt finns den i butik redan på måndag.

fredag 4 februari 2011

Another Missoni

Det är synd att många mest förknippar Missoni med frottéhanddukar när det finns så mycket mer bakom de där sicksack-mönsterna. Another Magazine har fotograferat och intervjuat Angelas dotter Margherita Maccapani Missoni som nu designar accessoarerna. Gillar att det är plagg från 70-talet fram till nu på bilderna. Foto: Lina Scheynius, Styling: Katie Shillingford.
torsdag 3 februari 2011

Mest sedda bilden

Såg nyss på Kulturnyheterna att han som designade testbilden för BBC (Test card G) har gått ur tiden. De pratade så snabbt att jag inte hörde vad han hette och hittar det ingenstans hur jag än googlar (är för övrigt sämst på att googla...). Testbilden måste vara en av de bilder som inspirerat grafiska formgivare mest. Ladda ner en original-svt-testbild här. Hur fin är inte den med flickan som kom med färg-TV?tisdag 1 februari 2011

Hemma hos

Modemänniskors kläder fotograferade i deras egna hem på The Coveted. Är väldigt svag för den här typen av "dokumentära" stilleben. Klick, klick, klick på denna sida.