onsdag 30 mars 2011

Tutti Frutti























Steve Buscemi med sitt fika





































Helmut Newton "Miami"
















Rosa Holga-kamera från på en blogg där allt är plåtat med just en Holga.
















Konfettibild från denna fina blogg.

Glassbilden vet jag tyvärr inte vem som tagit.

tisdag 29 mars 2011

I fönstret

I helgen var vi på sveriges första illustrationsmässa. Det var många saker jag gillade, bland annat en fin klocka av Moa Hoff och en äppel-poster av Andreas Samuelsson (köpte båda). Fotade en massa och kanske orkar jag ladda ur kameran och visa för er som inte var där. Så länge får ni se det som nog ändå blev favoriten, Tyra von Zweigberks fönster. Initiativtagare till c/o illustration är duktiga Pia-Maria Falk och Caroline Agné.













































Foto: Tyra von Zweigbergk

måndag 28 mars 2011

Minus blir plus

Franska fotografen Sarah Moon var närsynt och ville av fåfänga skäl inte bära glasögon. När hon började fotografera blev det därför suddigt och oskarpt, utan att hon själv såg det. Istället för att ta på sig brillor (och några andra mer medvetna konstnärliga val) blev det hennes grej. Älskar sånt, lite "om du inte kan hoppa över staketet, kryp under" som någon klok person sa. Jag såg hennes utställning på Fotografiska för ett tag sedan och gillar speciellt hennes modebilder i färg.










fredag 25 mars 2011

Alla goda ting är tre

Oskar Sclemmer’s »Triadisches Ballett« baserat på treenighet. I tre akter transformeras deltagarna till geometriska former. Se mer här.

torsdag 24 mars 2011

Fint på väggen

För något år sedan gjorde jag och Hjalle på mitt jobb en bok för second hand-affären Old Touch. I boken bidrog flera enormt duktiga fotografer, en av dem min gamla chef Patrik Sehlstedt. Vill beställa en print på någon av bilderna och har äntligen fått tummen ur. Men vilken av dessa två ska det bli, så svårt. Båda är så bra fast på helt olika sätt. Hjälp!


fredag 18 mars 2011

80-tals Cool (=Pool)

På 80-talet var jag i och för sig ett barn men enligt mig fanns det då inget hetare och lyxigare än en swimming pool. Om man hade en på sin tomt eller inomhus (!!!) var man man ju nästan som de i Dallas, Falcon Crest och Dynastin. Gillar fortfarande pools men nu mer på bild än in real life. Den översta piano-poolen är plåtad av Kelly Klein (Calvins fru) och ska vara Liberace's (detta läste jag på facebook, kanske inte stämmer), nummer två är en fin bild jag hittade här någon gång och nummer tre är The Raleigh Hotels prisbelönta art deco-pool. Har två vänner som badade i den på sin bröllopsresa, det är bland det bästa jag har hört.



torsdag 17 mars 2011

I kväll - Måleri

Jag har så tur, håller just nu på med en katalog till Isca Greenfield-Sanders för Wetterling Gallery. Har varit hooked på Isca sedan 2006 då jag gjorde katalogen till henne och Shana Lutkers första utställning för Wettering. Hennes bilder har en egen historia och uttryck men påminner mig om David Hockneys. I kväll kl 18 är det vernissage för hennes nya serie »Film Egdge-paintings« (se de två översta), vi ses där!



















































tisdag 15 mars 2011

Sandy

Tänker väldigt mycket på mobiler just nu. Alexander Calder är kungen, han satte konsten bokstavligen i rörelse.








ID

Fina omslag på nya ID. Gillar ID mycket men tycker att den är lite ojämn, vissa perioder super och andra sådär. På 90-talet och tidigt 2000 var den bästa, bästa. Eller om det var jag som var ung och lättimponerad.

























söndag 6 mars 2011

Djungel-Jane

Ett extra fint jobb från POP Magazine ss11. Foto av Sean & Seng och Samantha Gradoville som modell.